De start van Mentali
01 mei 2021 
5 min. leestijd

De start van Mentali

In september 2020 begon ik mijn minor Ondernemerschap ontdek de ontdekkingsreis. Een minor waar ik mij ging focussen op mijn zelfontwikkeling, groei en ondernemerschap. Een leerzame minor die mij tot veel inzichten heeft gebracht en voor veel persoonlijke groei heeft gezorgd. De periode dat Mentali opgericht is!

Mijn eerste bedrijfsidee.

Ik kwam de minor in met het bedrijfsidee om sportprogramma’s online te verkopen. Een website genaamd Gym Programs® waar klanten binnen 3 stappen een persoonlijk sportprogramma kunnen krijgen. Gym Programs® werd hem niet. Het was niet mijn passie waar ik mee bezig was.

Gym Programs

Mijn passie.

Mijn passie is zelfontwikkeling en persoonlijke groei! Iets waar ik mij dagelijks mee bezighoudt en geobsedeerd door ben! In 2017 begon mijn ontwikkelingsreis, meer hierover kan je lezen in over mij. Een mooi inzicht in de minor die ik graag door wil geven: “Doe iets wat je leuk vindt om te doen en vooral wat je passie is!”

De verandering.

In de minor moesten we opzoek gaan naar nieuwe bedrijfsideeën. We moesten hier een trend onderzoek naar doen en gingen kijken naar wat de wereld nodig had en wat ik aan de wereld kon geven. Omdat ik zo in mijn bedrijfsidee van de sportprogramma’s zat had ik constant dezelfde bril op. Alles wat ik verzon had iets te maken met de sportprogramma’s. Tot mij werd verteld dat ik verder moest kijken en een andere bril moest opzetten. Dit veranderde alles!

Het idee van het Mentali werkboek.

Ik bedacht een minicursus/ opdrachten werkboek van 21 dagen voor een bewuster leven, voor meer persoonlijke ontwikkeling en groei. En ja, ik noemde het in het begin een minicursus, omdat er op het moment veel cursussen zijn. Maar voor veel van deze cursussen moet je of per kwartaal betalen of per jaar! Iets wat je soms niet wil, omdat je ervoor je gevoel dan al snel aan vast zit!

De dag dat ik Mentali begon.

De dag dat ik Mentali.nl begon was de dag dat ik een presentatie moest geven aan mijn klasgenoten over mijn mindset. Ik kreeg tijdens het volgen van de minor al een aantal keren complimenten over de tips die ik andere mensen gaf. Ik inspireerde mensen met mijn ritmes, gedachtes en gewoontes. Daarom werd ik gevraagd of ik hier iets verder mee wilde gaan doen en een presentatie wilde geven over mijn mindset.

Mindset Presentatie

Na de presentatie kwam de vonk die ervoor gezorgd heeft dat Mentali.nl is opgericht. Ik kreeg veel positieve feedback en complimenten over alles wat ik deed! Mijn klasgenoten waren geïnspireerd geraakt door mijn verhaal. Ze zagen dat ik vanuit mijn passie aan het praten was. Deze passie wil ik graag doorgeven zodat andere mensen hier hun inspiratie uit kunnen halen!

Dit was de start van Mentali.nl. Een 21 dagen werkboek met praktische opdrachten en uitdagingen die voor een bewuster leven kunnen zorgen. Een werkboek waar je maar in totaal 21 dagen aan vast zit (of maar 1 dag als je alles in één keer in zou vullen, maar wij raden dit niet aan).

Een werkboek die alle stappen weergeeft die ik zelf ook heb gemaakt. Alles wat ik de afgelopen 3 jaar heb gedaan en geleerd vanuit de boeken, cursussen en het luisteren van podcasts is vertaald in het werkboek. Elke dag een nieuwe opdracht met een ander doel. Een werkboek dat je leven kan veranderen en je bewust kan maken van je ritmes, gewoontes, doelen en ga zo maar door.

En nu jij.

Wil jij de eerste stap zetten naar een bewuster leven. Bekijk dan het Praktisch Werkboek. Een 21 dagen praktisch werkboek. Ontdek jouw onbenutte potentieel en wordt de mooiste versie van jezelf! Wij raden aan om de software Adobe Acrobat Reader te gebruiken zodat je de PDF daarin kan opslaan en je niet opdrachten kwijtraakt.

Over de schrijver
Doné is oprichter van Mentali.nl. Hij heeft een passie voor persoonlijke ontwikkeling, het verbeteren van zijn mindset en bewustwording. Op Mentali.nl deelt hij zijn kennis en wil hij zoveel mogelijk mensen dagelijks inspireren.
Reactie plaatsen

Meer artikelen over persoonlijke ontwikkeling