Hoe werk ik aan mijn mindset?
11 mei 2021 
2 min. leestijd

Hoe werk ik aan mijn mindset?

Veel mensen willen beginnen met het verbeteren van hun mindset maar weten niet waar ze moeten beginnen. Heb jij een Growth Mindset of een Fixed Mindset? Er is op het internet heel veel te vinden om te werken aan je mindset. In dit blog artikel beschrijf ik 3 stappen die jij kan zetten om aan je mindset te gaan werken.

Stap 1: Kijk naar jezelf.

In de eerste stap om aan je mindset te werken ga je naar jezelf kijken. Maar waarom is dit? Als je naar jezelf gaat kijken kun je erachter komen wat al voor jou gaat werken. Hieronder enkele voorbeelden.

  1. Ik lees al veel boeken! Dan zou dus mindset boeken goed voor jouw werken!
  2. Ik lees geen boeken maar kijk liever films! Dan zouden documentaires of online Webinars beter werken voor jou.
  3. Ik luister graag naar boeken en podcasts. Ga dan opzoek naar luisterboeken en podcasts.

Het belangrijkste is dat als je gaat beginnen met het werken aan je mindset dat je het dus dichtbij jezelf houdt. Wanneer je nooit een boek leest en in een keer boeken wil gaan lezen is er een grote kans dat dit je niet lukt! Of dat het je wel lukt maar het gaat niet snel genoeg! Hele herkenbare dingen waar mensen tegen aan lopen.

Stap 2: Maak notities.

Wanneer je informatie aan het vergaren bent is het ook belangrijk dat je dit voor jezelf gaat toepassen. Want alleen maar informatie verzamelen en er dan niks mee doen zorgt ervoor dat je niet je mindset verbeterd. Je verbetert wel je kennis maar als je het niet op jezelf kan toepassen zorgt dit niet voor verbetering van je mindset.

Wanneer jij na het lezen van boeken, luisteren van podcasts, Webinars volgen etc. notities maakt en dit toepast op je eigen leven kan dit voor een snelle groei van je mindset zorgen. Door notities te maken creëer jij je persoonlijke mindset samenvatting. Je hoeft dan niet meer in een boek te zoeken waar het ook alweer staat. Dit scheelt stress en zorgt ervoor dat jij gestructureerd bezig gaat met het werken aan je mindset.

Stap 3: Neem actie.

De belangrijkste stap die jij vast en zeker vaker hebt gehoord is actie nemen. Je kunt naar jezelf kijken, notities maken van boeken die je gelezen hebt maar als je geen actie onderneemt en het niet gaat toepassen op je eigen leven heeft het geen zin om te werken aan je mindset. Om een tip te geven kun je werken met de 5 second rule. De 5 second rule is een regel waarbij je van 5 naar 1 telt: 5,4,3,2,1 en dan ga jij je taak uitvoeren. De 5 second rule zorgt ervoor dat het “stemmetje” in je hoofd niet met excuses kan komen. Wanneer jij dit in je leven toe gaat passen kan dit je leven veranderen.

Benieuwd naar nog meer stappen om aan je mindset te werken? Bekijk dan het Praktisch Werkboek. Een 21 dagen praktisch werkboek. Ontdek jouw onbenutte potentieel en wordt de mooiste versie van jezelf! Wij raden aan om de software Adobe Acrobat Reader te gebruiken zodat je de PDF daarin kan opslaan en je niet opdrachten kwijtraakt.

Over de schrijver
Doné is oprichter van Mentali.nl. Hij heeft een passie voor persoonlijke ontwikkeling, het verbeteren van zijn mindset en bewustwording. Op Mentali.nl deelt hij zijn kennis en wil hij zoveel mogelijk mensen dagelijks inspireren.
Reactie plaatsen

Meer artikelen over persoonlijke ontwikkeling