Waarom aan persoonlijke ontwikkeling beginnen? 3 redenen
15 mei 2021 
2 min. leestijd

Waarom aan persoonlijke ontwikkeling beginnen? 3 redenen

Ben jij nog aan het twijfelen of jij aan persoonlijke ontwikkeling moet beginnen? Zie jij nog niet in wat de voordelen hiervan zijn en waarom mensen zich hiermee bezighouden? In dit blog artikel zal ik 3 redenen uitleggen waarom jij wel aan persoonlijke ontwikkeling moet gaan doen!

3 Redenen om aan persoonlijke ontwikkeling te beginnen.

Reden 1: Je wordt de beste versie van jezelf.

Stel je eens voor! Je weet precies wat je wil, je weet waar je naartoe gaat werken, je hebt je doelen duidelijk en weet van jezelf wat je valkuilen zijn. Dat zou mooi zijn toch? Met persoonlijke ontwikkeling ga jij opzoek naar de beste versie van jezelf. Je wordt je bewust van je gedrag en kan dit daardoor gaan veranderen.

Persoonlijke ontwikkeling is een reis. Het is geen eindpunt omdat het een constant proces is die jij doorloopt. Door consistent te zijn ga jij het meeste leren.

Reden 2: Je ontwikkeld een visie voor jezelf.

Veel mensen in het dagelijks leven hebben geen doelen opgesteld. Ze gaan doelloos door het leven. Misschien ben jij ook wel 1 van deze mensen, dit was ikzelf namelijk ook voordat ik begon. Ik had nog nooit stilgestaan wat ik nou precies wilde bereiken. Wel natuurlijk het “huisje, boompje, beestje” verhaal die iedereen waarschijnlijk herkent maar niet specifieke doelen voor mijzelf. Door stil te staan en op te schrijven wat je wil bereiken in het leven en dit zo specifiek mogelijk opschrijft kan dit ervoor zorgen dat jij sneller je doelen haalt.  

Reden 3: Je ontwikkeld een lifestyle.

Wanneer jij consistent bezig gaat vorm je een growth mindset. Je staat open voor nieuwe uitdagingen en opdrachten. Het begon bij mij met het lezen van boeken. Elke dag een half uurtje lezen, een doel die ik voor mijzelf had opgesteld die haalbaar was voor mij. Nadat ik veel boeken had gelezen begon ik met podcasts luisteren over persoonlijke ontwikkeling, mindset, bewustwording en ondernemerschap. Na ik een tijd podcasts had geluisterd begon ik te kijken of er werkboeken waren over persoonlijke ontwikkeling. Dit was helaas niet het geval en toen zag ik de kans om mijn eigen werkboek te ontwikkelen. Een ontwikkeling uit eigen 3 jaar persoonlijke ontwikkeling ervaring en kennis in een 21 dagen Praktisch werkboek.

Jij ziet het waarschijnlijk al. Wanneer jij consistent en met kleine stapjes bezig gaat met persoonlijke ontwikkeling kunnen hier mooie dingen uitkomen. Ik heb ervoor gekozen om mijn kennis en ervaring als ondernemer te delen op het internet. Dit is niet de weg die jij hoeft te gaan. Maar stel je eens voor, je werkt nu bij een bedrijf en kan door persoonlijke ontwikkeling jezelf zo ontwikkelen dat jij die promotie krijgt waar je altijd al op gehoopt had, dat zou toch super zijn?

Persoonlijke ontwikkeling biedt veel mogelijkheden wanneer je consistent en in kleine stapjes ermee bezig gaat. Het is een proces die je doorloopt en het is geen eindpunt.

Dit waren de 3 redenen waarom jij met persoonlijke ontwikkeling zou moeten beginnen. Ben jij overtuigd en wil jij vandaag al starten met de beste versie van jezelf worden. Bekijk dan het Praktisch Werkboek. Een 21 dagen praktisch werkboek over persoonlijke ontwikkeling. Ontdek jouw onbenutte potentieel en wordt de mooiste versie van jezelf! Wij raden aan om de software Adobe Acrobat Reader te gebruiken zodat je de PDF daarin kan opslaan en je niet opdrachten kwijtraakt.


Over de schrijver
Doné is oprichter van Mentali.nl. Hij heeft een passie voor persoonlijke ontwikkeling, het verbeteren van zijn mindset en bewustwording. Op Mentali.nl deelt hij zijn kennis en wil hij zoveel mogelijk mensen dagelijks inspireren.
Reactie plaatsen

Meer artikelen over persoonlijke ontwikkeling